Cite this article as:

Ilyukina L. V. On the Names of Grain and Milk Dishes in Some Modern Dialects of Ryazan Region. Izvestiya of Saratov University. Philology. Journalism, 2015, vol. 15, iss. 2, pp. 44-47. DOI: https://doi.org/10.18500/1817-7115-2015-15-2-44-47


This is an open access article distributed under the terms of Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC-BY 4.0).
Heading: 
Language: 
Russian

On the Names of Grain and Milk Dishes in Some Modern Dialects of Ryazan Region

The article deals with the description of one of the fragments of the food stock-list in the dialects of Sarajevo district of Ryazan region. The research presents a linguistic description of the names of grain and milk dishes. This work continues the studies of Ryazan dialects, the materials of which provide an important source for researching the development of lexical dialect system.

Literature

Даль В. Толковый словарь живого великорусского языка : в 4 т. М., 2011. Т. 1.

Жбанкова Т. Названия кушаний в рязанских говорах // Учен. зап. Рязан. гос. пед. ин-та. 1962. Т. 30.

Осипова Е. О некоторых названиях пищи в рязанских говорах // Лексический атлас русских народных говоров (Материалы и исследования) 2001–2004 / Ин-т лингвистических исследований. СПб., 2004.

Словарь русских народных говоров : в 38 т. М. ; Л. ; СПб., 1965–2004. Т. 16.

Словарь русских народных говоров : в 38 т. М. ; Л. ; СПб., 1965–2004.  Т. 8.

Full Text (PDF): 

Generator XML for DOAJ

Error!
Не определено в Выпуске поле Опубликована онлайн:publicationDate